Duizend-en-een-nacht

Duizend en een nachtDe workshop Duizend-en-een-nacht is een workshop waarin sprookjes vertellen, schrijven en koken centraal staan.

Duizend-en-een-nacht is een workshop die geschikt is voor bedrijven en particulieren. 

Inspiratie, creativiteit en saamhorigheid zijn hierin belangrijke ingrediënten. Deze workshop is zeer geschikt als ontspannend en creatief (bedrijfs)uitje !

 

Sheherazade

Sheherazade speelt in deze workshop een grote rol.  Sheherazade, de hoofdpersoon uit de ‘Duizend-en-een-nacht’ sprookjes, is de vertelster van magische verhalen. Verhalen die nooit aflopen en steeds een nieuwe wending kunnen krijgen. Verhalen laten je fantasie werken.

In het eerste gedeelte van de workshop bedenk en vertel je zelf een sprookje en (eventueel) schrijf je dit op.  Je kijkt en ervaart welke sprookjes symbolen je gebruikt in je leven en welke betekenis die hebben voor jou. Heb je in je leven die symbolen herkend, gebruikt of gewenst?

In het tweede gedeelte van de workshop gaan we onder leiding van de Chef een sprookjesmaaltijd koken en gezamenlijk eten. Omdat de ‘Duizend-en-een-nacht’ sprookjes oorspronkelijk afkomstig zijn uit de Arabische cultuur worden er heerlijke recepten uit de Arabische keuken gebruikt. De hele workshop is ingericht in Arabische sfeer. Proef de verrassende gerechten van de Maghreb keuken uit het mystieke oosten !

 Workshop Duizend en een nacht

Ervaar de sprookjeswereld van Duizend-en-een-nacht‘

  • Deze workshop is bedoeld voor minimaal 10 – maximaal 15 personen en vindt plaats op locatie.  Grotere groep in overleg.

  • Tijd: 8 uur (middag/avondprogramma)

  • Koken: zelf koken

  • Gerechten: Maghreb keuken. (Dieetwensen worden uiteraard meegenomen)

 

{a1573ar13402}