Handschrift

Mijn handschrift is een beetje apart. Ik ben linkshandig en heb ook linkshandig leren schrijven, gelukkig maar. Ik schrijf aan elkaar met kleine letters en grote lussen, extra haakjes en zelfbedachte combinatie letters. Het is wel eens onleesbaar, ook voor mijzelf. Daar heeft linkshandigheid niets mee te maken maar met mijn drang om letters anders en leuker te maken, en woorden af te korten. Snelheid helpt dan ook mee.
In de loop der jaren ben ik net als iedereen gewend geraakt om toetsenborden te gebruiken. Hoewel ik natuurlijk weet dat als je iets schrijft, met pen, maar ik gebruik liever een potlood met een gummetje eraan, informatie beter beklijft. Een proces in de hersenen. De enkele keer dat ik perse iets persoonlijks moet schrijven, briefje of kaart, doe ik extra mijn best en ziet het eruit als een gewoon handschrift.

Het grappige is dat ik, na een beetje opruimwoede, mijn eerste schrijfschriftjes – wat een struikelwoord- tegen kwam. Bladzijden vol met keurig binnen de lijntjes geschreven woorden, rond en mooi, met een goedkeurende opmerking van de juf dat ik zo mooi schreef, inclusief een stempeltje van een paddenstoel. Ik heb dus netjes leren schrijven.

Ik heb altijd een voorliefde gehad om woorden in spiegelbeeld te schrijven en te lezen. Dat gaat zelfs met gepaste snelheid, ook in haast en vreemd genoeg is dat dan weer wel erg netjes. Ook kan ik woorden die ondersteboven staan gewoon lezen. Daarbij kijk ik altijd liever eerst achterin een boek en blader terug. Ook een krantje lezen gaat op die manier. Maar woorden lees ik natuurlijk wel van links naar rechts.

Nu ben ik Hebreeuws aan het leren en moet ik van rechts naar links lezen en schrijven. En bij het lezen van woorden, want dat is nu heel leuk geworden, schrijf ik ongemerkt maar eigenlijk ook tot mijn verbazing de vertaling van de woorden in spiegelbeeld eronder. Ik kan het maar niet afleren.

©Hanneke van den Berg, 09-06-2022

 

Afbeelding: Sally Rosenbaum Art, via Pinterest

#geduld #dolce #rustig #delen #vergissen #mogelijkheden #lezen #schrijven #nieuwetaal #spiegelschrift  #potlood #pen #papier #creatief

 


Sinds 2010 heb ik een succesvolle praktijk voor Coaching, Counseling en Training. Ik bied  unieke programma’s voor stressmanagement en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor ben ik de verbindende schakel tussen persoonlijk leiderschap, kwaliteit en vitaliteit. 

Verander je perspectieven en creëer een stressvrij en gezond leven!

#Persoonlijk  #Leiderschap  #Verbinding en #Identiteit 


 Like hier mijn facebookpagina!

Laat een reactie achter in het commentaarveld!

Comments

comments