Mindful Coaching & Cooking

Mindful Coaching & cooking De workshop Mindful Coaching & Cooking voor teams die met meer vitaliteit en aandacht willen leven en werken.

Mindful Coaching & Cooking is een kennismaking met Mindfulness en is gebaseerd op het wetenschappelijk programma van de MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) en MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) training van Jon Kabat-Zinn, grondlegger van deze methode.

De workshop is onderdeel van de volledige Mindfulness training van Counselling Delft. Binnenkort meer hierover

 

In de workshop Mindful Coaching & Cooking leer je om met aandacht in het hier-en-nu te staan !

You can’t stop the waves, but you can learn to surf (Jon Kabat-Zinn)

Door drukte van alledag kun je jezelf kwijt raken door werk, familie, ziekte, sociaal leven en andere verplichtingen. Hierdoor is er minder ruimte voor jezelf waardoor er ook minder ruimte is voor eigen gedachten en gevoelens. Je kunt ervaren dat terugkerende gedachten beperkend zijn voor je en stress en spanningen kunnen veroorzaken. Negatieve gevoelens en gedachten die je kunnen belemmeren om tijd en rust voor jezelf te nemen. Hierdoor krijg je minder energie en dit heeft weerslag op het lichamelijk functioneren.

Mindful leven is te leren, het is een vaardigheid in aandacht en levenshouding ! Mindfulness is voor iedereen !

Uit wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat je vaardigheden in aandacht en levenshouding kunt aanleren en dat Mindfulness bijdraagt tot persoonlijk welbevinden. Mindfulness helpt om angst, stress en piekeren te reduceren, een beter geheugen en meer positieve aandacht.

Mindfulness wordt steeds vaker ingezet in bedrijven om medewerkers meer bewust te maken, persoonlijke effectiviteit te vergroten  en vitale besluitvorming te bewerkstelligen. De effecten dragen bij tot  een  betere werk- en levenshouding, minder ziekteverzuim en positieve medewerkers.

In de workshop Mindful Coaching & Cooking leer je de oefeningen op een praktische en positieve manier in te zetten in jouw dagelijks leven. Door acceptatie zonder oordeel en de keuze om belemmeringen op een milde manier te hanteren, kies jij om met aandacht in het leven te staan.

Be happy in the moment, that’s enough. Each moment is all we need, not more ( Mother Teresa)

In de workshop Mindful Coaching & Cooking worden de 8 thema’s van het MBSR programma kort uitgewerkt.

In het eerste gedeelte van de workshop leer je de achtergronden en betekenis van Mindfulness en enkele basisbegrippen kennen. Met behulp van basisoefeningen leer je om met aandacht in het hier-en-nu te zijn. Bewustwording zonder oordeel !

In het tweede gedeelte van de workshop gaan je met de groep gezamenlijk koken in de uitgebreide kookworkshop en de gezamenlijke maaltijd. Dit is onderdeel van de oefeningen en hierin worden alle zintuigen geprikkeld. Hoe bewust ben jij als je eet? Hoeveel tijd neem je om te eten en te proeven. Wat proef je eigenlijk? 

 

Laat je verrassen door deze bijzondere workshop !

 natuur

  • Deze workshop is bedoeld voor minimaal 10 – maximaal 15 personen en vindt plaats op locatie.  Grotere groep in overleg.

  • Tijd: 8-10 uur (ochtend/middag/avondprogramma, inclusief lunch en kookworkshop.

  • Gerechten: laat je verrassen ! (Dieetwensen worden uiteraard meegenomen)

 

{a1573ar13402}