De schoonheid van het strand en het water

Vanmorgen was ik op het strand. Hoewel er natuurlijk altijd wel een vroege vogel is, al dan niet met een hond, blijf ik op een afstand van anderen want ik wil alleen zijn met de zee, de golven en het zand. Bijna meditatief.

Ik vind het fijn om door het zand te lopen. Helaas was het nu echt te koud om op blote voeten te lopen. (4 graden). Het sneeuwde zelfs een beetje.

De zee heeft iets betrouwbaars en is open. Het water verbindt alles met elkaar, alle lijnen van het leven. Zonder water is er geen leven.

Als ik luister naar het geruis van de golven en zie hoe het water woest beweegt realiseer ik mij hoe water ook symboliek is voor emoties. Gevoelens in gedachten die nog moeten worden geordend en je overvallen als een golf. Woorden van waarheid en onwaarheid die meedeinen op de beweging van eb en vloed. Verbeelding en kracht die vrijelijk inspiratie geven en creativiteit creëert. Intuïtie die je bijna ongemerkt vertelt welke weg je moet volgen.

Water is ook muziek. Luister maar naar de klank van stromend water. En het ritmische gedruppel van de regen.

Vroeger, en dat is nog niet eens zo heel erg lang geleden, leefde ik in een andere wereld, een wereld van klassieke muziek, pop en rock. Van luisteren naar meedoen, als een vanzelfsprekende stroom van leven. Maar dat was voordat de dood alles veranderde. Ik kan daarom onverschilligheid en onzinnigheid niet hanteren want het leven is open.

Het leven gaat door. De muziek ook. Daarin zijn nooit mis te verstane woorden. En ik moet denken aan die keer jaren geleden dat ik bij een concert was van The Scene. Zij speelden het nummer ‘Open’. Dat blijft doorklinken.

Ondertussen pak ik een handje zand en laat het tussen mijn vingers glijden. Het is plakkerig. Het water maakt een verbinding met het zand. Morgen weer.

 

‘En de lucht wordt donker

En de maan verschijnt

Maar ik word niet dronken

Want er is iets dat harder toeslaat

En dat maar niet niet verdwijnt

En de maan klimt hoger

En de wereld kraakt

En ik word dover

Ik hoor m’n eigen woorden vallen

Maar niemand wordt geraakt

En ik zoek naar het woord dat alles openmaakt

Open, open, open moet het zijn

Open, open, open moet het zijn

Want de lichten branden

De hemel kijkt

Of er iets verandert

Want er is teveel verlangen

En er is te weinig tijd

En de maan klimt hoger

En m’n wereld kraakt

En ik word dover

Want ik hoor de woorden vallen

Maar niemand wordt geraakt

En ik zoek naar het woord dat alles openmaakt

Open, open, open moet het zijn

En ik open, open, open me voor jou

Open, open, open moet het zijn…’

 

(The Scene: Open)

 

 

©Hanneke van den Berg, 5 april 2021

 

#open #strand #water #zee #schoonheid #woorden #zand #geschreven #leven #betrouwbaarheid #verbinding #ruisen #golven #bewegen #klinken #groots #rust #zingeving #meditatie #herkenning #bezieling #gedruppel #ritmisch #leerzaam #inzichten #kijken #ruiken #geuren #schelpen #zandkastelen #duinen #duingras #schepen #verte


Sinds 2010 heb ik een succesvolle praktijk voor Coaching, Counseling en Training. Ik bied  unieke programma’s voor stressmanagement en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor ben ik de verbindende schakel tussen persoonlijk leiderschap, kwaliteit en vitaliteit. 

Verander je perspectieven en creëer een stressvrij en gezond leven!

#Persoonlijk  #Leiderschap  #Verbinding en #Identiteit 


 Like hier mijn facebookpagina!

Laat een reactie achter in het commentaarveld!


 

 

Comments

comments