Over afscheid, thuis en Playmobil

Lief meisje, je doet zo dapper je best om alle draadjes vast te houden die je verbinden met anderen, die met je meebewegen in verleden en toekomst.

Je laat de kleine Playmobil tafereeltjes staan in het oude huis, niets mag worden gewijzigd. Het onzichtbare draadje van thuis moet worden behouden. Alle minuscule vormen hebben betekenis voor jou en helpen je bij het hanteren van jouw droefheid.  Als het tafereel blijft staan zoals het staat dan lijkt het alsof je nog steeds in het huis woont waar je bent opgegroeid. Dan droom je weer van een toekomst, alsof je er nooit bent weggegaan. Je wordt boos als iemand het tafereel weghaalt en huilt omdat je het niet kunt uitleggen. Met grote stappen kom je binnen en je legt je schoenen op dezelfde plek waar je ze altijd hebt neergelegd. Scheef. Op een hoop. Je gooit je jas neer, want dat heb je altijd gedaan. Zolang het draadje lijkt op het draadje van eerst is er niets veranderd in jouw gedachten. Eigenlijk zou je wel een dorpje willen bouwen zoals jij je Playmobil dorpjes gedetailleerd bouwt. Waar allemaal huisjes naast elkaar staan en waar iedereen woont die je lief is. Subtiel. Groots. Want iedereen mag er zijn.

Lief meisje, afscheid nemen is moeilijk. Afscheid nemen is loslaten en dat doet pijn. Afscheid nemen van het oude huis en je leven daar viel je zwaar. Nu heb je dan een nieuw huis en twee keer een thuis. Je begrijpt eigenlijk niet waarom dat nodig is geweest. Waarom alles is veranderd en jij daar geen zeggenschap over hebt gehad.

Weet je dan nog niet lief meisje, dat jouw draadjes voor altijd zijn verbonden met anderen. Dat jouw draadjes heel lang en heel ver kunnen rekken, tot aan de andere kant van de wereld. Zelfs tot de maan. En ook terug. De draadjes van liefde. Van troost. Van iedereen.

Weet dan, lief meisje, dat die draadjes niet kunnen breken. Dat je er alleen maar aan hoeft te denken en dat iedereen dan dichtbij is. Dat thuis nooit weg gaat. Waar je ook bent. Probeer het maar.

 

 

#afscheid #thuis #loslaten #droefheid #huis #subtiel #groots #iedereen #draadje #verbinding #liefde #meebewegen #spelen #verbinden #troost #rouw #verandering #dichtbij

©Hanneke van den Berg


Sinds 2010 heb ik een succesvolle praktijk voor Coaching, Counseling en Training. Ik bied  unieke programma’s voor stressmanagement en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor ben ik de verbindende schakel tussen persoonlijk leiderschap, kwaliteit en vitaliteit. 

Verander je perspectieven en creëer een stressvrij en gezond leven!

#Persoonlijk  #Leiderschap  #Verbinding en #Identiteit 


 Like hier mijn facebookpagina!

Laat een reactie achter in het commentaarveld!

Comments

comments